PARAM İNTERNET ŞUBE
Param İnternet Şubesi'ne giriş yapabilmeniz için bazı güvenlik aşamalarından geçerek doğrulama yapmanız gerekmektedir. GSM, kart numarası veya TCKN ve şifrenizi girerek, sonraki adımda ise OTP kullanarak kimlik doğrulamasını gerçekleştirebilirsiniz. E-imza veya mobil imza kullanılan adımda ekranda GSM numaranız maskeli şekilde görünecektir. Adres çubuğuna “https://param.com.tr/” yazarak sağ üstteki Giriş Yap butonuyla erişim sağlayabilirsiniz, adres çubuğunda bireysel şube adresinin “https://isube.param.com.tr/”, kurumsal şube adresinin “https://kurumsal.param.com.tr/” ile başladığından emin olunuz. İnternet Şubesi sayfalarında, sağ alt köşede kilit işareti bulunmaktadır. Bireysel İnternet Şubesi giriş ekranının sağ yarısında Param’ın özellikleri yer almaktadır. Giriş yaptığınızda, sağ üstte isim soyisim bilginizi görebilirsiniz. Kurumsal İnternet Şubesi’ne giriş yaptığınızda ise sol üst kısımda, isim soyisim ve son girişlerinize dair tarih ve saat bilgilerini görebilirsiniz. İnternet Bankacılığı oturumunuz açıkken belirli bir süre işlem yapmazsanız, uyarı penceresi açılacak ve işlemlere devam etmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bu pencereye yanıt vermediğiniz takdirde veya Oturumu Kapat butonunu tıkladığınızda oturumunuz kapatılacaktır. İşlemlere devam etmeyi seçerseniz, oturumunuz kaldığı yerden devam edecektir.
PARAM MOBİL
Param Mobil uygulamamız, Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilmektedir. Param Mobil uygulamasına ilk girişte, GSM, kart numarası veya TCKN ve şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Mobil uygulamamızda, giriş yapan müşteriyi hatırlayabilen ve her seferinde GSM/kart numarası/TCKN sormadan yalnızca şifre girilerek giriş yapma özelliği bulunmaktadır. Giriş yaptığınızda sol üstte, hatırlama özelliğinde ise giriş ekranında isim soyisim bilginizi görebilirsiniz.
GÜVENLİK
Kart ve internet şubesi şifrenizi yazılı olarak bulundurmayınız ve cep telefonunuza kaydetmeyiniz.
TCKN, ATM ve kredi kartı bilgileri, kart ve internet bankacılığı şifresi veya SMS ile iletilen mobil onay kodu gibi bilgiler size ait bilgilerdir.
İnternet şubesi şifrelerinizi düzenli olarak yenileyiniz.
İnternet alışverişlerinizde ödeme sırasında SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifreleri kimseyle paylaşmayınız.
İşletim sisteminizi ve programlarınızı güncel tutunuz.
Antivirüs ve firewall gibi koruma kalkanları kullanınız.
Ortak kullanılan bilgisayarlardan işlem yapmayınız.
Kartınızın kaybolması, çalınması ya da ATM’de kalması durumunda cihazın başından ayrılmadan, 0850 988 88 88 numaralı telefonumuzu arayarak kayıp/çalıntı bildirimi yapabilirsiniz.
Kart şifrenizi başkaları tarafından tahmin edilebilecek rakamlardan oluşturmayınız.
Param personeli işlemlerinizin hiçbir aşamasında sizden şifrenizi istememektedir.
Kartınızı kullanması için başkalarına vermeyiniz.
Harcama yaptığınız işyerlerinden ayrılmadan önce kartınızı aldığınızı kontrol ediniz.
Kartınızın sürekli yanınızda olduğundan emin olunuz.
OLASI TEHLİKELER
Bilgisayarlarınız, akıllı telefonlarınız ve tabletleriniz aşağıdaki gibi çeşitli yollarla zararlı yazılımlara maruz kalabilir:
Sahte e-posta linkleri
Sahte sayfa linkleri
Reklam ve sponsor linkleri
Sahte SMS’ler
Zararlı yazılım içeren uygulamalar
Güncel olmayan cihazlarda bulunan açıkları kullanarak yayılan zararlı yazılımlar
Güvenliğinden emin olunmayan kablosuz ağlar
Bu tehditlerden uzak durmak için aşağıdaki yöntemleri uygulamalısınız:
Cep telefonu ve tabletlere resmi marketlerin haricindeki bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirmeyiniz.
Zararlı yazılım bulaştırmaya yönelik hazırlanmış e-postalarda gerçek olmayan fatura borcu belirtilebilir ve fatura detayının görülebilmesi için mailin ekindeki dosyada yer alan linkin açılması istenebilir. Bunun gibi e-postalara itibar etmeyiniz ve maildeki ekli dosyaları açmayınız.
Bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza mutlaka antivirüs programı kurunuz.
Kalabalık alanlarda bulunan ücretsiz/şifresiz kablosuz ağ bağlantısı sunan kaynaklardan zararlı yazılım bulaşabileceği için bu ağlara bağlanmayınız.
Sosyal medyadaki sahte hesaplar, çeşitli vaatlerle kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye çalışabilir. Resmi hesaplar dışında yapılan duyurulara itibar etmeyiniz. Phishing (Olta) Saldırıları, çeşitli banka veya elektronik para kuruluşları tarafından gönderilmiş, çok önemli konular içeriyormuş gibi görünen sahte e-postalardır. İletilen sahte e-postalarda verilen linkler aracılığı ile, kart bilgileri, şifreleri, İnternet Bankacılığı parolası ile tek kullanımlık SMS şifreleri dolandırıcılar tarafından istenebilir. Param’dan gelmeyen bu tür e-postalara karşı dikkatli olmalı, yanıt vermemeli ve açılan sayfalara sizden istenen bilgileri girmemelisiniz. Yönlendirildiğiniz internet sitelerinin Param’a ait olup olmadığını kontrol edebilmeniz için adres çubuğundaki bilgileri kontrol edebilirsiniz. Adres çubuğunun solundaki kilit işaretine tıkladığınızda sertifika bilgilerimizi görüntüleyebilirsiniz. https://param.com.tr/ adresinde “Sectigo RSA Domain Validation Secure Server CA” sertifikası kullanılmaktadır. Şüphelendiğiniz bir e-posta ile karşılaşırsanız 0850 988 88 88’yi arayarak bize arayarak bilgi veriniz. Telefonla sizi arayarak kendilerini avukat, polis, savcı, bankacı gibi tanıtan dolandırıcılar olabilir. Sizden kartınızın üzerinde yazan herhangi bir bilgiyi, kartınızın şifresini veya sms ile gelen şifreleri soran kişilere itibar göstermeyiniz, tanımadığınız kişilerden gelen para transferi taleplerine karşı dikkatli olunuz, şüphelendiğiniz durumları 0850 988 88 88 Param Müşteri İletişim Merkezi’ne bildiriniz.